Aurinkoista energiaa Salosta, jo vuodesta 1978

Solar Finland perustaa aurinkopaneelitehtaan Thaimaahan

Suomalainen, Salossa toimiva aurinkosähköteknologiakonserni Solar Finland Oy on solminut merkittävän investointisopimuksen Thaimaahan. Sen investointiyhtiö Solar Finland Investment Oy on sopinut aurinkopaneeleita valmistavan tuotantolaitoksen perustamisesta Thaimaahan.

Tuotantolaitoksen rakentamisesta ja ylläpidosta vastaa yhteisyritys Salo Tech Thailand Ltd, jonka omistajia ovat myös suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja Finnfund sekä Thaimaan valtion omistama PEA Encom International -energiayhtiö.

”Salo Tech Thailand Ltd:n tuotantokapasiteetiksi on ensimmäisessä vaiheessa asetettu 100 MW:iin vuodessa. Tuotantolaitoksen investointi on 7,5 miljoonan euron suuruinen. Se rahoitetaan perustajien pääomasijoituksilla, joista Solar Finland Oy:n osuus on 38 prosenttia, Finnfundin 37 prosenttia ja PEA Encom Internationalin 25 prosenttia”, toimitusjohtaja Esa Areva Solar Finland Oy:stä kertoo.

Merkittävä investointi mahdollistaa sopimusosapuolien yhteisyrityksen Thaimaahan. Tehtaan päämarkkina-alue on Thaimaa ja sen lähialueet, toisin sanoen Asean-maat. Salo Tech Thailand Ltd tuottaa suomalaisen toimintamallin mukaisesti korkealaatuisia SALO®-aurinkopaneeleita. Hankkeen toisessa vaiheessa toteutettavalla lisäinvestoinnilla tuotantokapasiteettia kasvatetaan paneelitarpeen mukaan. Tuotanto noudattaa parhaita kansainvälisiä toimintatapoja, joihin kuuluvat muun muassa laatuun, ympäristövastuullisuuteen sekä henkilökunnan työterveys- ja turvallisuuteen liittyvät ISO-standardit sekä parhaat käytännöt tuotantoketjujen jäljittämiseen liittyen.

Salo Tech Thailand Ltd:n tavoitteena on aloittaa tuotanto vuoden 2022 toisen vuosineljänneksen aikana.

”Ulkomaisen tehdashankkeen toteutuminen on meille pitkäjänteisen työn tulos. Energiantarve tulee edelleen kasvamaan globaalisti, mutta samalla meillä on myös kansainvälisesti yhteiset haasteet ilmastonmuutokseen liittyen. Investoinnin myötä edistämme pitkällä tähtäimellä sekä markkina-alueen energiasaatavuutta että toimenpiteitä hiilineutraalien päästöjen vähentämiseksi”, Esa Areva sanoo. 

Jaa kirjoitus omalla kanavalla!