Aurinkoista energiaa Salosta, jo vuodesta 1978

TIETOA MEISTÄ

Me uskomme aurinkoon

Jo yli neljän vuosikymmenen ajan olemme luoneet ratkaisuja, jotka ovat auttaneet vähentämään fossiilisten polttoaineiden käyttöä. Vuosien suunnittelu- ja kehitystyön tuloksena olemme luoneet useita teknologisia ratkaisuja, joiden myötä olemme avanneet maailman ensimmäisen täysin automatisoidun aurinkopaneelitehtaan Saloon.

Pyrimme määrätietoisesti olemaan alamme parhaimmistoa ja vaikuttamaan koko aurinkoenergia-alaan asettamalla alan standardit tuotteiden laadulle ja energiantuotannolle. Tavoitteenamme on pysyä innovatiivisena ja luoda uusia kustannustehokkaita tuotteita ja ratkaisuja, jotta jonain päivänä fossiilisille polttoaineille ei olisi enää tarvetta.

Meillä on myös ymmärrys pohjoisen vaativista olosuhteista. Siksi tiedämme, mitä tuotteiltamme vaaditaan. Uskomme, että omalla kotimaisella suunnittelullamme ja suomalaisella teknologiaosaamisella tarjoamme parhaat vaihtoehdot aurinkoenergian hyödyntämiseen edustatpa sitten asiakkaanamme yksityistä kuluttajaa, yritystä tai julkista sektoria.

Auringon potentiaali on suuri, sillä ihmiskunta kuluttaa energiaa vuodessa suunnilleen saman verran kuin auringon energiaa absorboituu maanpintaan ja ilmakehään yhdessä tunnissa.

Lewis, Nathan S. & Nocera, Daniel G.: Powering the planet: Chemical challenges in solar energy utilization pnas.org. Viitattu 31.3.2014.(englanniksi)

HISTORIA

SAARISTOMÖKILTÄ MAAILMANMARKKINOILLE

Solar Finlandin historia aurinkoenergian saralla sai alkunsa vuonna 1978, jolloin sen perustajat aloittivat aurinkoenergiatuotteiden maahantuonnin Suomeen.

Markkinoiden ollessa pienet tuotteita myytiin alussa ainoastaan saaristoon sekä veneisiin ja karavaanareiden käyttöön. 

Kysynnän kasvaessa perustettiin vuonna 2013 aurinkoenergiajärjestelmiä myyvä Areva Solar Oy (nykyinen Salo Solar Oy).

Markkinoiden kasvun myötä alalle alkoi ilmestyä entistä enemmän halpoja ja heikkolaatuisia paneeleita, joiden kestävyydestä pohjolan karuissa oloissa ei ollut takeita. Ajatukset tuotantolinjan pystyttämisestä ja omien korkealaatuisten paneeleiden tuottamisesta alkoivat kypsyä.

Vuonna 2014 perustettiin tehdasyhtiö Salo Tech Oy (ent. Salo Solar Oy), joka käynnisti kotimaisten SALO®-aurinkopaneelien tuotannon Salossa 22,5 megawatin tuotantolinjaston voimin. Kahta vuotta myöhemmin yritystoiminta siirtyi uusiin tiloihin, jolloin otettiin käyttöön täysin uusi, kokonaan automatisoitu 100 megawatin tuotantolinja.

kuvateksti: Solar Finland sijaitsee Salossa Astrum Keskuksessa, entisen Nokian pääkonttorin tiloissa. Astrum Keskuksen katolla on suuri aurinkovoimala, joka tuottaa sähköä kiinteistön tarpeisiin.