Aurinkoista energiaa Salosta, jo vuodesta 1978

Aurinkopaneeleissa hyötysuhdeluku on merkittävä

Aurinkopaneeleilta odotetaan ensisijaisesti pitkäaikaista korkeaa hyötytuottoa. Vertailu paneelien tehokkuuden tunnuslukujen kesken voi olla vaikeaa. SALO®-aurinkopaneeleissa hyötysuhde on saatu nostettua korkealle, yli 20 prosenttiin.

Pitkä hellekesä ja sähkönhinnan nousu ovat innostaneet suomalaisia hankkimaan aurinkosähköjärjestelmiä. Kuluttajan voi kuitenkin olla vaikeaa omatoimisesti vertailla markkinoilla olevien aurinkopaneelien tehoja ja tuottoa. Paneelien tehot ilmoitetaan watteina (W), tuotto kilowattitunteina (kWh). Tarkoittaako suurempi wattilukema siis parempaa paneelia? ”Näin ei välttämättä ole”, sanoo Solar Finlandin toimitusjohtaja Esa Areva jatkaen:

”Aurinkopaneeleiden hyötysuhdeluku on merkityksellinen. Se kertoo, kuinka tehokkaasti paneelin pinta-ala pystyy muuttamaan paneeliin osuvan säteilytehon sähkövirraksi. Pääsääntöisesti paneelien hyötysuhde on 18 prosentin luokkaa, kun puhutaan valmiista paneeleista, ei siis kennoista ilman paneelilasia. Mitä korkeampi hyötysuhdeluku, sitä tehokkaampi paneeli.”

”Olemme tehneet pitkällistä tuotekehitystä ja nyt olemme saaneet 395 W valmiin paneelin hyötysuhteen nousemaan 20,4 prosenttiin. Tämä on erittäin hyvä tulos. Se perustuu hyvään suunnitteluun ja uuden teknologian korkealuokkaisiin materiaaleihin, joita käytämme paneeleissamme.”

”Paneeleita on monenlaisia. Isolla pinta-alalla ja suurella kennomäärällä saadaan yksittäisen paneelin wattiteho korkeaksi. Vastaavasti kooltaan pienempien paneelien wattiteho on alhaisempi. Suurten paneelien ongelmana on se, että tuuli ja painavat lumikuormat koettelevat niiden kestävyyttä. Siksi olemme hakeneet SALO®-aurinkopaneeleissa optimaalista tehoa ja tuottoa suhteessa sellaiseen pinta-alaan, joka kestää hyvin pohjolan olosuhteissa.”

Aurinkopaneelien tuoton vertailussa käytetään tunnuslukuna kilowattipiikkiä (kWp). Se antaa tasapuolisen ja reilun tuloksen erilaisia paneeleita vertailtaessa. ”Omalla testikentällämme olemme pitkäaikaisseurannassa todenneet, että monopaneelit ovat tehokkaampia kuin polypaneelit.”

Kotimaisissa 380 W SALO®-aurinkopaneeleissa hyötysuhde on 19,37 prosenttia. Ne ovat kooltaan n. 2 x 1 m ja niissä on 72 monokennoa. SALO®-aurinkopaneeleiden tuotto suhteessa kokoon on optimaalinen ja niiden teho erittäin hyvä. ”Uskomme vahvasti, että suomalainen kuluttaja on järkevä, arvostaa kotimaisuutta ja laatua. Se on syy, miksi panostamme tuotekehitykseen ja haluamme jatkuvasti tehdä parempaa”, Esa Areva toteaa.

Jaa kirjoitus omalla kanavalla!