Aurinkoista energiaa Salosta, jo vuodesta 1978

Vauhtia kotimaisiin aurinkopaneeleihin: Salo Tech Oy ja Onninen Oy yhteistyöhön

Kotimainen aurinkoenergiaosaaja Salo Tech Oy ja teknisen tukkukaupan markkinajohtaja Onninen Oy ovat aloittaneet yhteistyön. Suomessa vastuullisin periaattein valmistettuja SALO®-aurinkopaneeleita saa jatkossa Onnisen laajasta jakeluverkostosta.

Salossa sijaitseva Salo Tech Oy on Suomen ainoa kotimaisia perusaurinkopaneeleita valmistava tehdas.

“Meillä on pitkä historia kotimaisena aurinkoenergia-alan toimijana jo vuodesta 1978. Alusta lähtien meille oli selvää, että haluamme omilla tuotteillamme edustaa luotettavaa ja pitkäikäistä korkealuokkaista laatua. SALO®-aurinkopaneeleiden valmistuksen aloitimme vuonna 2015, koska halusimme olla ehdottoman varmoja siitä, mitä myymme. Kun tunnemme omat tuotteemme, pystymme antamaan niille myös pitkän takuuajan”, kuvaa Salo Techin myyntijohtaja Anu Areva.

“Vastuullisuus on ollut meille kautta linjan toimintamme lähtökohta. Siksi meille oli tärkeää löytää yhteistyökumppani, jonka arvomaailman voimme jakaa. Yhteistyö Onnisen kanssa merkitsee meille kahden toimijan vahvaa uskoa kotimaisuuteen. Ottamalla SALO®-aurinkopaneelit tuotevalikoimaansa Onninen tukee suomalaista työtä sekä kotimaista uutta, innovatiivista teknologiaa”, Areva jatkaa.

SALO®-aurinkopaneelit ovat Avainlippu-tuote. Koska SALO®-aurinkopaneelit valmistetaan Suomessa ja asennetaan kotimaisiin kohteisiin, ne ovat aurinkoenergia-alalla lähituotteita. Niiden myötä myös kotimaisen aurinkoenergian ympäristövastuullinen kokonaishyöty kasvaa, sillä SALO®-aurinkopaneelien tuotannollinen hiilijalanjälki on tuontipaneeleita pienempi. SALO®-aurinkopaneeleissa käytetään yksikidepiikennoja, joiden hankintaketju on jäljitettävissä. “Onnisen myötä SALO®-aurinkopaneelit ovat nyt entistä paremmin suomalaisten saatavilla”, Areva sanoo.

”Onninen on teknisen tukkukaupan alan ainoa kotimainen toimija. Olemme erittäin iloisia, että voimme tukea kotimaista työtä laajentamalla aurinkopaneelivalikoimaamme Suomessa innovoituihin ja tuotettuihin SALO®-aurinkopaneeleihin. Kiinnostus aurinkoenergiaa kohtaan tulee arviomme mukaan kasvamaan ja alkaneen yhteistyön kautta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme kotimaisen vaihtoehdon”, kommentoi Arto Koivisto, International Category Director Onniselta.

”Meille korkea ja tasainen laatu ovat ensiarvoisen tärkeitä tuotantoperiaatteita. Paneelit ovat nykyisin ohuita ja kevyitä, mutta niiden pitää kestää pohjolan haastavissa sääolosuhteissa hyvässä energiatuotantokunnossa 25 vuotta ja toimintakykyisinä noin 50 vuotta. SALO®-aurinkopaneelit valmistetaan korkealaatuisista materiaaleista. Olemme saaneet SALO®-paneeleille ISO-sertifikaatin, mikä tarkoittaa kansainvälisen testauslaitoksen monipuolisia testejä mm. paneelien kestävyyteen, energiantuottoon ja turvallisuuteen liittyen”, sanoo Anu Areva.

Jaa kirjoitus omalla kanavalla!