Aurinkoista energiaa Salosta, jo vuodesta 1978

Yksikidepaneelit – vastuullisempaa aurinkoenergiaa

Solar Finlandin tytäryhtiö Salo Tech siirtyy kokonaan yksikidepiin (Mono) käyttöön SALO®-aurinkopaneeleiden valmistuksessaan välttääkseen ihmisoikeusrikkomukset. ”Meille on ehdottoman tärkeää toimia vastuullisesti”, sanoo toimitusjohtaja Esa Areva.

Euroopan unionin alueella myytävistä aurinkopaneeleista noin 90 prosenttia on valmistettu monikidetekniikalla (Poly). Uutistoimisto Bloombergin mukaan neljä viidestä maailman suurimmasta monikidepiitehtaasta sijaitsee Kiinan Xinjiangissa. Tammikuussa yhdysvaltalainen Horizon Advisory – konsulttiyhtiö julkaisi raportin, jonka mukaan Kiinan monikidepiin tuotanto on yhteydessä uiguureilla teetettävään pakkotyöhön.

”Raportista kuultuamme aloitimme Solar Finlandissa alihankintaketjumme huolellisen tarkastelun. Totesimme, että haluamme välttää riskiä, jossa kennovalmistajamme käyttämän raaka-aineen valmistus liittyisi ihmisoikeuksien polkemiseen. Riski on mahdollinen, sillä alihankintaketjut ovat pitkiä ja kennovalmistajat voivat käyttää tuotannossa useiden alihankkijoiden raaka-aineita samanaikaisesti. Koska vastuullisuus on keskeisin arvomme, siirrymme kokonaan puhtaamman ja laadukkaamman
yksikidepiin käyttöön tuotteissamme. Yksikidepiin tuotantoketjuja pystymme valvomaan”, toimitusjohtaja Esa Areva sanoo.

”Vastuullisuus on ollut alusta alkaen toimintamme lähtökohta. Aloitimme SALO®-aurinkopaneelien valmistuksen sillä periaatteella, että haluamme seistä myymiemme paneelien korkean laadun takana, sillä tuontipaneelien laatu oli kovin epätasaista. Energiatehokkuus ja pitkäikäisyys pohjoisen vaativissa ilmasto-olosuhteissa ovat olleet seikkoja, jotka ovat ohjanneet suunnitteluamme, materiaalien valintaamme sekä valmistusprosessejamme.”

”Kennoteknologia on kehittynyt huomattavasti. Sekä yksikide- että monikidekennot pystyvät vastaanottamaan eripuolilta tulevia valonsäteitä entistä paremmin. Yksikideaurinkopaneeli on aiempaa tehokkaampi sekä vastuullisempi valinta aurinkoenergian tuottamiseen”, Areva jatkaa.

Solar Finland Oy on Salossa sijaitseva aurinkoenergiaan keskittynyt konserni, joka koostuu neljästä tytäryhtiöstä. Salo Tech Oy valmistaa kotimaisia aurinkopaneeleita. Salo Solar Oy suunnittelee ja asentaa kokonaisvaltaisia aurinkosähköjärjestelmiä. Salo Automation Oy valmistaa automatisoituja aurinkopaneeleiden tuotantolinjoja vientimarkkinoille. Salo Energy Oy on energiayhtiö, joka tuottaa ja myy aurinkosähköä.

 

Jaa kirjoitus omalla kanavalla!